HTML

auditur

Ma visszagondoltam magamra, amikor még nem gondoltam arra, mit gondolok magamról akkor, amikor visszagondolok magamról nem gondolkodó magamra.

Friss topikok

  • szantoistvan: Ez egy őszinte vers. Jó mert egyszerűsít. Ráébreszt minket eredendő bűnösségünkre, amelyet fügefal... (2015.08.16. 14:20) Vasárnap?

Mindenki hazudik

2012.09.17. 18:43 Ppetrus

Emberek, magyarok és mindenki! Beszéljünk már végre -akár magunkkal is - világosan. Betelt, itt tovább nem megy. Ez már "lehetetlen vállalkozás" Tom Cruise is tehetetlen lenne. Marad a még egy pohár.
Ti tudjátok fizetni a hitelezőiteket, a számláitokat, van még valami tartalékotok? 
Mindenki hazudik. Mert kénytelen. Hazudik a megrendelőjének, a hitelezőjének, az alkalmazottjának, a szeretteinek,

gyerekeinek és persze önmagának: van még remény, ha más nem valahogy majd csak lesz. Holnap kifizetnek, holnap új üzletet nyerek, holnap új állásom lesz, holnap még ehetek.
Nem. Ma még ihatok, talán holnap is, de azután semmi. Semmi.
A nekem tartozók hivatkoznak. A nekik tartozókra, a helyzetre, a jogszabályokra, a te hibáidra, a türelemre, az államra, a jóistenre, a helyzetre, mindenre ami eszükbe jut. Csak nem fizetnek, ő neked, ők neki, én mondjuk fűnek, fának (hogy legjobb barátomat idézzem). 
Munkámat elvégeztem, a nekem beszállítókat kifizettem, vagy hitegettem, amíg volt mivel. Amíg volt arcom. Ma már nincs. Se arcom, se hitelem.
Nekem tartoznak mondjuk 100-al, én tartozom kb. 95-el. Engem "perelhetnek" 95-ért, én perelhetek 100-ért plusz a kamatok ott is itt is. Ez egy zéró játék. 
Mindezek után kérdezem miből élek? Mindezek után kérdem miből élünk? Amiből a Kádár rendszerben, hitelből. Csakhogy akkor megkaptam a munkám ellenértékét bizonyos szintig és ki tudtam fizetni költségeimet azon a szinten és volt rántott hús meg a többi pici dolog. 
Ma már mindenki hazudik. Mondom megint egyszer. Kormány és ellenzék egyaránt, vagyis ennek megfelelően a zemberek és a nem zemberek is.
Kiút? Út valahova, az ismertbe, vagy az ismeretlenbe. Egál. X. Jó egészséget!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása