HTML

auditur

Ma visszagondoltam magamra, amikor még nem gondoltam arra, mit gondolok magamról akkor, amikor visszagondolok magamról nem gondolkodó magamra.

Friss topikok

  • szantoistvan: Ez egy őszinte vers. Jó mert egyszerűsít. Ráébreszt minket eredendő bűnösségünkre, amelyet fügefal... (2015.08.16. 14:20) Vasárnap?

Sosem Dr!

2012.12.12. 18:29 Ppetrus

Nevem előtt az áll: dr. Sosem használtam úgy: Dr. Sőt lényegében egyáltalán nem használtam. Szakdolgozatomat iparjogvédelemből írtam. Volt konzulensem és volt (jól figyelj: opponensem) akinek nem volt más dolga, mint a letett dolgozat hibáit jelezni. Az egyetemem kirendelt professzora (Asztalos professzor) előtt megvédtem, aki támadta téziseimet, még inkább javaslataimat. Izekre szedte az anyagot, felkészült volt. Megvédtem állításaimat, javaslataimat (jórészt) és (kiemelés) idézeteimet. Persze a bekötött és szépen adjusztált anyagot betették a tárba. Valószínűleg már nincs meg, de mégis, ha meg volna, ma is megvédem. Kb. 5-6 évvel védésem után az akkori Jugoszláviában találkoztam egy szintén jogásszal, aki szintén azonos tárgyban írta diplomamunkáját. Órákat vitatkoztunk más-más álláspontunkról. Ekkor védtem meg igazán dolgozatomat. 
Mindezt legkevésbé nem azért mondtam el, hogy fényezzem magam. Sőt állítom az akkori véleményem és dolgozatom elvesztette érvényét, mert már egy egészen más jogrendszerben élünk. Dobjuk ki. Ma már hülyeség, amit akkor megszerkesztettem. Értelmezhetetlen. 
Ezért felajánlom az ELTE-nek vegyék el a diplomámat, ha azonos megítélés alá kerülök azokkal akik, lopták a szellemi teljesítményt, akik "mutyiztak" azokkal, akiknek az lett volna a feladata, hogy megítéljék: a hallgató érdemes arra, hogy egy diplomával igazolják az universitáson megszerzett tudását. Valamint azt is, hogy az oktatók érdemesek annak elismerésére: gondolkodó embereket képeznek.
Ha nem így van, akkor a diploma értéke semmi.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása