HTML

auditur

Ma visszagondoltam magamra, amikor még nem gondoltam arra, mit gondolok magamról akkor, amikor visszagondolok magamról nem gondolkodó magamra.

Friss topikok

  • szantoistvan: Ez egy őszinte vers. Jó mert egyszerűsít. Ráébreszt minket eredendő bűnösségünkre, amelyet fügefal... (2015.08.16. 14:20) Vasárnap?

Helyszíni riport egy stadionépítő cég főmérnökével

2016.10.20. 11:29 Ppetrus

Helyszíni riport egy stadionépítő cég főmérnökével

 

Riporter: Jó napot, jó munkát! Kérem, avassa be olvasóinkat, hogy milyen beruházás alapjait kezdték meg a mai napon kiásni?

Főmérnök: Hát természetesen az új városi labdarúgó stadion építését kezdtük meg.

Riporter: De hát tisztelt uram, innen ötven méterre éppen tegnap volt az új stadion ünnepélyes átadása!

Főmérnök: Valóban tegnap én is hivatalos voltam a ceremóniára. Felemelő élmény volt, s csapatunk egy hősies döntetlent harcolt ki a spanyol sztárklub U14-es gárdája ellen. Biztos látta Ön is, hogy Kovács II. micsoda gólt szerzett, azzal egyenlítettünk!

Riporter: De hát azt a spanyol kapus gyerek dobta be saját hálójába!

Főmérnök: Én keveset értek a futballhoz, de azt azért láttam, hogy Kovács II. csak néhány perccel előtte súgott valamit a kapus fülébe. Csodálatos taktikai gól volt az!

Riporter: Hagyjuk is ezt. Inkább arra válaszoljon, miért kell két stadion közvetlenül egymás mellé?

Főmérnök: Rendkívül egyszerű és még ön is hamar megérti: a régi már elavult, ott nem lehet hivatalos UEFA-meccseket rendezni, mert az az előírás, hogy csak legalább tizenötezer ülőhelyes stadionban lehetséges és hát a régiben csak tizennégyezer-kilenszáz-kilencvennyolc van. Többször is átszámoltuk, de sajnos valóban kevesebb az előírtaknál a férőhely.

Riporter: Értem, vagyis nem értem. Miért nem növelték meg azzal a kettővel a most átadott stadion ülőhelyeinek számát?

Főmérnök: Rendkívül egyszerű erre is a válaszom. Sajnos a stadion végét fallal kellett lezárnunk, ez volt a terveken! Erre szólt az engedélyünk.

Riporter: Valamit azért még megkérdeznék! Csapatunk a megye III-ban játszik manapság, s ott is inkább a kiesés ellen harcol. Gondolja, hogy itt egyhamar BL-meccseket játszanak?

Főmérnök: Uram, ön nemigen tájékozott! Nem hallotta a legújabb TAO rendelkezéseket? Csak pár év és ott leszünk, de még annyit megsúgnék önnek – bizalmasan - hogy a harmadik telken kezdjük hamarosan az új APEH-székház építését, majd a negyediken….  Na de erről még egyáltalán nem beszélhetek.

Riporter: S hogyan nyerték el ezeket a horribilis megrendeléseket?

Főmérnök: Természetesen közbeszerzési eljárások útján! Átlátható és törvényes úton, naná!

Riporter: Gondolom ilyen megbízásokra sok jelentkező volt!

Főmérnök: Igazából csak cégünk jelentkezett, mert a többieket alkalmatlanság okán kizárták. Erről mi nem tehetünk!

Riporter: Mi volt a kizárási ok?

Főmérnök: Semmi különös csak annyi, hogy be kellett mutatni a mellettünk lévő stadion-építési referenciát. Szerencsénk volt.

Riporter: Na és milyen forrásból finanszírozzák a projekteket?

Főmérnök: Természetesen eu-s támogatásból.

Riporter: De, az EU hogyan adhatott támogatást két stadion egymás melletti megépítésre?

Főmérnök: Erre én nem vagyok illetékes, bár annyit azért hallottam, hogy ez a másik stadion, igazából nem is stadion, hanem egészségügyi intézmény. Valahogy így lehetett. Tudja: testmozgás, szabad levegő, ifjúság! Meg hát minden meccsen van itt egy mentőautó is.

Riporter: Mégis hogyan kaphattak ilyen gyorsan építési engedélyt egy második stadionra?

Főmérnök: Nem volt rá szükség, mert a másik engedélye még nem járt le. Annak alapján építjük fel ezt a stadiont is.

Riporter: De hát akkor az sem fog megfelelni az UEFA-előírásoknak, az a két szék abban is hibádzani fog!

Főmérnök: Á dehogy, könnyen megoldható! Majd a régi stadion zárófalába készítünk egy kis lyukat. Nem nagy költség, elhanyagolható egy ilyen grandiózus beruházás során. Ezt ingyen is elvállaltuk a tenderanyagunkban. Ilyen formán percek alatt áttolható az a két szék egyikből a másikba, bármikor.

Riporter: Ezt komolyan mondja? Maga őrült!

Főmérnök: Még hogy én? Őrült? Hiszen ilyen formán városunkban ezután két olyan stadion is lesz, ahol az UEFA előírásoknak megfelelően bármikor rendezhető nemzetközi tétmeccs!

Riporter: És mi a helyzet a kórházzal? Azt hallottam szuperkórházat is terveznek falunkba!

Főmérnök: Tudom,  ne aggódjon van még mellettünk szabad földterület, s cégem kész a megvalósításra. Mi rugalmasak vagyunk és gyorsak és olcsóak és megbízhatóak……

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása