HTML

auditur

Ma visszagondoltam magamra, amikor még nem gondoltam arra, mit gondolok magamról akkor, amikor visszagondolok magamról nem gondolkodó magamra.

Friss topikok

  • szantoistvan: Ez egy őszinte vers. Jó mert egyszerűsít. Ráébreszt minket eredendő bűnösségünkre, amelyet fügefal... (2015.08.16. 14:20) Vasárnap?

Abszurdisztán

2016.03.15. 15:18 Ppetrus

 

Lehetnék akár Örkény, lehetnék akár Ionesco, mint ahogy sajnos nem vagyok, akkor sem tudnék ilyen valóságos és tökéletes abszurdot írni. Állok a kettős rendőrkordon között, középen. A Múzeum körút és a Kálvin tér találkozásánál. Legnagyobb nemzetteremtő ünnepünk napján. Alig hallok valamit is a hangzavarban, illetve pontosabban nagyon is hallok, de nem hiszek a fülemnek, s nem hiszek a szememnek sem. A múzeum előtt szinte csak lengyel katasztrófa-, bértúristák. Lengyel nemzeti szín zászlóerdő, előttük miniszterelnökünk szokásos – bár kissé unottnak tűnő – fejhangján intézi szózatát a baráti országból érkező sokaságnak (pár száz lehetett). Közli velük, hogy mi ebben az országban nem szeretjük a migránsokat és nem is engedjük be! Mindez barátaink nyelvére lefordítva, szóról szóra ki is íródik a hatalmas kivetítőre. Ők ennek pedig láthatólag nagyon örülnek.

A Kálvin téren pedig síppal-dobbal aláfestve, rikácsolva ordítozza-skandálja a másik – szintén néhány százas – tömeg: ge.. diktátor, ge.. diktátor. Láthatólag ők nem a szónok vendégei, nem is barátai.

Reggel kitűzött kokárdámat szomorúan leveszem és a kettős rendőrsorfal között lassan, ünneptelenül hazaindulok, miközben megint az a már közhelyszerű kérdés jár a fejemben: tessék mondani a belgák hová álljanak? Az eső pedig monoton-konokul esik, egyre csak esik, ahogy 1848. március idusán is. Otthon a kokárdát olyan helyre teszem el, ahol bármikor gyorsan megtalálom, ha kell.

  1. március 15-e délelőttjén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://auditur.blog.hu/api/trackback/id/tr738479796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása