HTML

auditur

Ma visszagondoltam magamra, amikor még nem gondoltam arra, mit gondolok magamról akkor, amikor visszagondolok magamról nem gondolkodó magamra.

Friss topikok

  • szantoistvan: Ez egy őszinte vers. Jó mert egyszerűsít. Ráébreszt minket eredendő bűnösségünkre, amelyet fügefal... (2015.08.16. 14:20) Vasárnap?

Válaszféle önmagamnak, vívódásaimra:

2018.10.01. 09:28 Ppetrus

Válaszféle önmagamnak, vívódásaimra:

 

Nem hinném, hogy neked keresni kell a méltóságot, vagy az önbecsülést. (Már majdnem azt írtam: az önbecsületet. Bár miért is ne?). Mivel mindez az írás maga (sok más mellett, de itt most nem erről folyik a disputa). S ezt tenmagad is nagyon jól tudod. Aki tollat ragad, teszi mert kérdései vannak (válaszai persze nem mindig, meglehet szinte soha). De élni kíván ezzel a jogával és ez alapvetően a méltóságból, az emberi méltóságból, sőt (civitas fortissima) nem kevéssé a bátorságból ered. Bátor pedig alázatból senki sem lesz. Csak hát érkezik mindjárt Karinthy kérdése: Ki kérdezett? De ez már egy másik lap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://auditur.blog.hu/api/trackback/id/tr4714274347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása